Sunday, July 4, 2010

PERLIS DAN BENGKEL...

~~Hari ni cuaca elok di Perlis...erm..blh ak kuar cuci mata...tp nak jln kemana pun...THE STORE je la...sebelum aku smpai kat THE STORE aku pusing2 la cr bengkel motor. Signal sebelah kanan x berfungsi lak...payah juga tu...

Aku pun laju menuju bengkel yg slalu aku pergi...tuptup..ttp la pulak...xpe2 mgkin ada bengkel lain...aku terus kedepan lagi...la...ttp juga...xpe2...pusing la balik..

Dalam aku duk pandang kiri-kanan kiri-kanan duk mencari bengkel..ha!!!jumpa sudah..yeyeye..aku pun belok la motor masuk ke bengkel tu...tp!!! org kat bengkel tu ckp.."dik tuan bengkel xde la...laaa pulak....nyampah btol aku!!!!

Aku pun teruskan perjalanan dlm misi mencari bengkel...dah la cuaca panas...hati pun panas wo.... aku pusing plak dekat tempat jual2 motor...tp hampeh...semua ttup...aku terus lagi perjalanan aku...jauh juga aku membawa aku dan motor ini...hampir seluruh perlis aku pusing...tiba2 aku ternmpak bengkel di seberang jalan..aku pun apa lagi...u-turn la...hati berdoa moga2 blh la....dah aku park kat luar bengkel tu..lama aku tggu org2 bengkel nh...xpe sabo2....pastu ade srg mamat jenguk..'nape dik??? aku pun jawab nak btol signal bang...abg tu pun jwb "xblh dik"...la...pulak...baik xpayah buka bengkel...aku pun decide...ah....xpayah la btolkan ari nh...esk je la...aku trus ke THE STORE...akibat dr itu aku pun melepaskan geram di THE STORE...hampir RM100 aku blanja sepetang di THE STORE...

The moral value...bila dah marah jgn sggh dimana2 mall...trus je balik ke rumah...klu tdk kopak poket korg..
huhuhu...nsb baik bulan ni aku berjimat cermat...=)

1 comment:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete